HERPLAATSING

 

Nikarr van Heidas Erf

(Fastor vd Molengors X Heibel vd `s-Gravenschans)

Met pijn in het hart heeft de eigenaar van Nikarr moeten besluiten hem te herplaatsen, de huidige thuissituatie is erg stressvol voor Nikarr. De problemen zijn waarschijnlijk begonnen na de relatiebreuk van de eigenaar.

Nikarr is erg lief en heeft zijn eigenaar altijd veel voldoening gegeven maar hij heeft verlatingsangst ontwikkeld. In het begin was het erg moeilijk om hem alleen thuis te laten blijven terwijl zijn eigenaar aan het werk was, Nikarr bracht het liefst lange uren in de auto door terwijl de eigenaar aan het werk was.

Sinds 2016 woont hij samen met Star, een gepensioneerde Greyhound. Met veel moeite en met de hulp van een dierenarts - gedragstherapeut, kon Nikarr wennen aan het alleen thuis zijn met Star. 

 

Inmiddels kan Nikarr weer alleen thuis zijn. Het maakt niet zo veel uit hoeveel hij alleen kan zijn maar eerder of hij rustig is als je weg gaat. Ga je haastig van huis zonder dat hij kalm en ontspannen is dan wordt hij angstig. Als je er voor zorgt dat hij rustig is als je weggaat, kan hij zonder problemen alleen zijn.

 

Dingen zijn veranderd sinds eerder dit jaar toen de nieuwe partner van de eigenaar bij de eigenaar introk met haar sociale en lieve hond Runa (Italiaanse spinon). De dynamiek thuis is veranderd en Nikarr was meteen bezitterig naar de nieuwe partner toe. Op advies van de dierenarts kreeg Nikarr natuurlijke medicatie die hem wat rust zou geven.

Nikarr is erg gericht op zijn eigenaar en de nieuwe situatie heeft hem onzeker gemaakt, hij claimt zijn eigenaar en wil "zijn" baas voor zichzelf houden. De eigenaar en zijn partner doen er alles aan om de situatie voor Nikarr stabiel te houden en het Nikarr zo comfortabel mogelijk te maken maar door de gespannen sfeer maar wordt het gedrag van Nikarr er niet beter op. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de hele hond/mens familie weer in balans zou komen, maar het gedrag van Nikarr is zodanig geconditioneerd dat de huidige situatie niet goed is voor Nikarr`s welzijn. 

 

Nikarr heeft een zacht karakter en is erg sfeergevoelig. De huidige situatie is zeker niet prettig voor Nikarr, Nikarr's aan en uit knop staat de hele dag "aan" om te proberen te overleven in zijn wereld. 

 

Wat zoeken we:

Nikarr heeft een plek nodig waar hij zijn baasje niet hoeft te delen met een andere hond. Nikarr heeft een baasje nodig die consequent is, hem begrijpt en hem duidelijke begeleiding geeft met respect en niet met harde hand. Met een geheel nieuwe start in een geheel nieuwe omgeving en nieuwe regels, is dit de beste en snelste manier voor Nikarr om zijn gedrag te veranderen en hem weer te laten ontspannen. Nikarr is eigenlijk heel sociaal, buiten spelen op neutraal terrein met andere honden, reuen en teven, is geen probleem en super leuk zolang hij zijn baasje niet hoeft te delen met een andere hond. Een baas die veel thuis is en hem weer vertrouwen geeft is wat we zoeken.

 

Nikarr is een intacte reu geboren op 18 oktober 2012 en woont momenteel bij zijn eigenaar in Zwitserland

 

Voor meer informatie Anita van Nuland. vanheidaserf@gmail.com

of Patrick Heitz patrick.heitz84@gmail.com (communicatie in het Engels, Frans of Italiaans)